Bør man vælge 6 ugers selvvalgt uddannelse når man er ledig?

Når du bliver ledig har du naturligvis en masse pligter – f.eks. skal du som det første sørge for at tilmelde dig som arbejdsløs på Jobnet.dk – det kan du faktisk gøre online hjemmefra. Efterfølgende skal du have oprettet et digtalt CV på jobnet.dk, således at arbejdsgivere eller jobcentret kan finde dig hvis der er et job som matcher dine kvalifikationer.

Det er vigtigt at du melder dig ledig med det samme – du kan nemlig først få dagpenge når du er tilmeldt som ledig. Din A-Kasse vil typisk indenfor de første par uger indkalde dig til et vejledningsmøde, hvor du får at vide hvilke rettigheder og pligter du har i din nye tilværelse som arbejdsløs.

Mange har den opfattelse at det eneste det handler om er at send ansøgninger, men man har faktisk som ledig ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse. Det betyder at man kan finde et godkendt kursus som man kan tilmelde sig, dog kræves det selvfølgelig at kurset er godkendt og at Jobcentret laver en handlingsplan for dig.

Du kan ved at besøge forskellige hjemmesider finde kurser som er godkendt og hvor du kan få betalt kursusgebyret. Det er alt ligefra AMU kurser til kurser omkring EDB, webdesign eller sociale medier.

Der kan være god fornuft i at tage imod tilbuddet om op til 6 ugers kursus og mange ledige vælger da også at se det som en oplagt mulighed for at få opkvalificeret deres kompetencer. Typisk oplever man jo når man er i job at det er svært at finde tiden til at uddanne sig i fritiden, så det er derfor en oplagt mulighed for måske lige at få opgraderet sine kompetencer indenfor nogle forskellige områder.

For nogle kan det ligefrem betyde startskuddet til en ny karriere, da man måske vælger at fortsætte med at efteruddanne sig efter man har fået et nyt job – det sender jo også et signal til fremtidige arbejdsgiver om at man kan lide at dygtiggøre sig og holde sig ajour. Så hvis du er blevet ledig bør du helt overveje at tage imod denne gratis mulighed for at opgradere dine kompetencer. Det er bedre at bruge tiden på at dygtiggøre dig i stedet for kun at fokusere på at sende ansøgninger hele tiden. Du kan med garanti finde et kursus som passer præcis til dine interesser.